Boktips från de Libris.

Posted by | december 09, 2012 | Kommunikation, Samhälle | No Comments

Vet du inte vad du ska ge dina nära och förhoppningsvis även kära i julklapp? Andas in, andas ut. Här kommer tips från de Libris bokslukare.

Först ut är politikern Mathias Sundin:

Mannen från Albanien, Magnus Montelius, Columbi Publishing
Stillsam spionroman från 1960- och 90-talets Sverige. Djupare än vanliga deckarna, men inte svårare än att den kan intas på soffan i mellandagarna.

Lyndon Johnson – The Path to Power, Robert Caro, Simon & Schuster.
Tidernas, utan tvekan, bästa politiska biografi. Första boken i en serie av hittills fyra böcker. Tegelsten som man aldrig vill ska ta slut.

Brev till samhället, Eric Ericson, Kartago förlag
Jag skrattade nästan ihjäl mig. Perfekt julklappsbok, både att ge bort och läsa själv.

Talskrivaren Camilla Eriksson:

Fame to Claim – 12 kreativa hjältestrategier för att få uppmärksamhet i en skeptisk värld, Per Robert Öhlin, The Brainy Bug
Allt Per skriver är läsvärt. Det är något med den mannens förmåga att uttrycka sig i skrift som gör mig lycklig. Ge boken till någon som uppskattar en riktigt bra historia. För Fame to Claim är full av dem.

Talande kvinnor – kvinnliga retoriker från Aspasia till Ellen Key, Brigitte Mral, Retorikförlaget
Det är lätt att tro att kvinnor inte haft förmågan att göra sig hörda om du läser historieskrivningarna utan egen reflektion. Ge boken till någon som uppskattar retoriska strategier med ett historiskt perspektiv.

Kommunikationsteorier – en introduktion, John Fiske, Wahlström & Widstrand
Det är för semiotikens skull du läser denna bok. Flera gånger. Den kräver mycket av sin läsare och i gengäld ger den mycket tillbaka. Du kommer inte att se på kommunikation på samma sätt när du är klar. Ge boken till någon som uppskattar nyanser men inte alls är sugen på 50 Shades of Grey.

Är du nyfiken på oss som författare kan du naturligtvis även lägga ned våra respektive böcker i kundvagnen.

Mathias har skrivit den politiska roman Till varje pris (LBJ förlag) och Camilla står bakom Retorikiska. Om kommunikation i allmänhet och retorik i synnerhet (Liber).

About Camilla Eriksson

Camilla Eriksson arbetar med PR, kommunikationspsykologi och retorik. Som talskrivare har hon arbetat för politiker, näringsliv och media, bl.a. för TV-programmet ”Livet blir bättre” (TV3) och Camilla syns nu och då som retorisk analytiker i TV4:s Nyhetsmorgon. 2010 startade hon PR-byrån Retorikiska. I bagaget har Eriksson en lärarexamen, mastersstudier i pedagogik och psykologistudier från Kanada. Dessutom diplomerades hon som summa cum laude från IHR – Institutionen för reklam och PR (Stockholms universitet). Under årets Almedalsvecka vann hon silver i Årets Almdalsblogg. Hennes retoriska analyser och mer om Camilla kan du med fördel läsa på bloggen www.retorikiska.se

Leave a Reply

Your email address will not be published.